RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Захопили територію з Андорру, а втратили "Данію": ISW оцінив просування окупантів в Україні

Російське окупаційне військо за останні кілька тижнів не змогло досягнути оперативних територіальних успіхів. І міністр оборони країни-агресора РФ Шойгу виправдав уповільнення темпу окупантів - це нібито задля мінімізації жертв серед цивільних.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Хоч російські окупанти просуваються надзвичайно повільними темпами й з великими втратами, але їхні максималістичні цілі щодо окупації України не змінилися.

"Заява Шойгу також може бути спробою Міністерства оборони Росії встановити інформаційні умови, щоб пояснити та виправдати незначні успіхи, досягнуті російськими військами в Україні за останні шість тижнів", - пояснили військові експерти.

Окупаційні війська відновили наступальні операції 16 липня після "паузи". З того часу російські окупанти окупували 450,84 км2 нової території (площа розміром з Андорру), зазнаючи при цьому значної кількості втрат у живій силі та військовій техніці.

Водночас ворог втратив 45 000 км2 території з 21 березня - це більше, аніж площа Данії, унаслідок нездатності росіян перевести обмежені тактичні досягнення у ширші оперативні успіхи.

Зараз ворожі наступальні операції на сході України сягають кульмінації. Тому заява Шойгу - спроба пояснити недоліки російського окупаційного війська.

Читайте також хроніку подій війни від "Апострофа": Удар ворога під Дніпром і звільнення ЗСУ "Данії": онлайн війни 25 серпня