RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Росія знайшла підлий спосіб зірвати контрнаступ ЗСУ

Російське окупаційне військо намагається зірвати контрнаступ Збройних Сил України на сході та півдні країни, руйнуючи дамби на річках Сіверський Донецьк й Інгулець.

Про це повідомили у зведенні розвідки Міноборони Великобританії.

За даними розвідників, російські окупанти вдарили балістичними ракетами по греблі на Печенізькому водосховищі на річці Сіверський Донець та Карачунівській греблі на річці Інгулець у Кривому Розі.

Читайте також: Бігти чи ні: що робити у разі ракетного удару по греблі

Зауважимо, що українська армія просувається на півдні від місць ударів уздовж обох річок, унаслідок чого російське військове керівництво занепокоєне оперативними невдачами й намагається хоча б якось перешкодити ЗСУ, вдаряючи по шлюзах гребель, щоб затопити військові контрольно-пропускні пункти українських підрозділів.

За висновком британських розвідників, російські атаки не надто вплинули на просування ЗСУ через велику відстань між пошкодженими греблями та зонами бойових дій.

Раніше "Апостроф" повідомляв, до чого призвів ворожий обстріл критичної інфраструктури в Кривому Розі. Росіяни регулярно обстрілюють греблю й руйнують гідротехнічні споруди.