RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Окупанти обстріляли Синельникове: є загиблі та поранені, включно з дітьми

Російські війська, окрім масованої повітряної атаки на Київ, обстріляли Дніпропетровську область – одна жінка загинула, ще 10 людей зазнали поранень, у тому числі й дитина.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на Telegram-канали голови Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака та Офісу генпрокурора України.

Читайте також: У Києві під час вибухів охорона ТРЦ не пустила людей у метро

"Десять осіб госпіталізовано після сьогоднішнього обстрілу Синельниківського району. Серед них і 11-річний хлопчик. Троє – "важкі". Інші – у стані середньої тяжкості. У людей вогнепальні поранення, переломи, рубані рани та черепно-мозкові травми. Більшість постраждалих "швидкі" доставили до лікарень Запорізької області. Загинула 51-річна жінка", - написав Лисак.

В Офісі генпрокурора повідомили, що російські військові завдали удару по Покровській громаді Синельниківського району Дніпропетровщини. Зараз встановлюється тип застосованої окупантами зброї.

"За попередніми даними, одна жінка загинула. Десять мирних жителів отримали поранення, серед них 11-річна дитина. Пошкоджено будинки спорткомплексу, приватні будинки, господарські будівлі, автомобілі. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за словами спікера ЗС ЗСУ Юрія Ігната, Росія застосувала ОТРК "Іскандер", оскільки деякі ракети летіли балістичною траєкторією з півночі.

Вас також може зацікавити:

Київ атакували "Іскандерами": Залужний розкрив деталі другої за добу атаки РФ

Росія влаштувала масовану атаку: над Києвом збили понад 40 БПЛА, у Житомирі працювала ППО

"Привітали" з Днем Києва: у мережі показали руйнування у столиці після атаки "шахедів"