Окупанти тікають з півночі Криму і готують теракт — ГУР

На півночі тимчасово окупованого Криму у місті Армянськ росіяни готують до евакуації представників окупаційної адміністрації й місцеве населення – це може свідчити про підготовку до чергового теракту, тепер уже на підприємстві "Кримський титан".

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України у Telegram-каналі.

"Через вчинений ворогом теракт на Каховській ГЕС і, як наслідок, відсутності води у Північно-Кримському каналі процеси виробництва на заводі "Кримський титан" в Армянську порушені до критичного рівня", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти вважають неможливим відновлення на належному рівні роботу на підприємстві, а містом ширяться чутки про ймовірну зупинку "Кримського титану".

Читайте також: Не Каховською ГЕС єдиною: окупанти підірвали ще одну дамбу в Україні

Окрім цього, окупаційна армія протягом останніх декількох днів мінує цехи підприємства, які ще продовжують працювати, а також закладає вибухівку на заводській та прилеглій території.

У Головному управлінні розвідки МО України пояснили, що ймовірний теракт може призвести до створення штучної техногенної катастрофи, наслідки якої будуть жахливими. На заводі "Кримський титан" використовується близько 200 тонн технологічного аміаку в холодильному обладнанні. У разі вибуху на цьому підприємстві, аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, може охопити прилеглі райони всього за півгодини. Під загрозою особливо є населені райони, такі як окупований Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини.

Раніше ми писали, що російська армія переміщає свої найбільш боєздатні частини із Херсонського напряму – підрозділи морської піхоти, повітрянодесантних військ та армії.

  • Вас також може зацікавити:

Загинули люди, є поранені: нові деталі розстрілу човна на Херсонщині

Початок контрнаступу чи розвідка боєм? Військовий експерт пояснив перші успіхи ЗСУ на Донеччині

На Херсонщині триває рятувальна місія: ексклюзивні фото та відео