ЗСУ просуваються, попри контратаки росіян: оновлені карти боїв

Сили оборони України просунулися на кількох напрямках у Запорізькій та Донецькій областях, водночас російські окупанти продовжують атаки на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: ЗСУ просуваються найскладнішою ділянкою оборони окупантів: звіт ISW і свіжі карти боїв

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська продовжували наступ на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна і не просунулися. Окупанти вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоєгорівки (16 км на південний захід від Сватового) та Білогорівки (13 км на південь від Кремінної). Командувач Східного угрупування військ України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що найбільш напружена ділянка на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна знаходиться в районі Райгородки (13 км на захід від Сватового) і Ковалівки (12 км на південний захід від Сватового), де російські війська намагаються атакувати.

Своєю чергою, українські війська продовжили контратаки на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Міноборони Росії стверджувало, що російські війська відбили українські атаки біля Сіньківки (8 км на північний схід від Куп'янська) Харківської області; Сергіївки (12 км на південний захід від Сватового), Новоєгорівки та Серебрянського лісництва (10 км на південний захід від Кремінної) Луганської області; та Білогорівки (33 км на південь від Кремінної) Донецької області.

Обстановка на Донбасі

Українські війська продовжували контрнаступні дії на південному фланзі Бахмута. Командувач Східного угрупування військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що українські війська поступово просуваються, попри контратаки росіян. Сирський додав, що найбільш інтенсивні бойові дії ведуться поблизу Бахмута, Курдюмівки (12 км на південний захід від Бахмута), Ягідного (на північ від Бахмута) та Андріївки (9 км на південний захід від Бахмута). Українські штурмові групи атакували російські позиції поблизу Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута) та Андріївки.

Російські війська здійснили безуспішні наступальні операції в Курдюмівці, Озерянівці (14 км на південний захід від Бахмута) і Богданівці (7 км на північний захід від Бахмута). Окупанти продовжували наступ на лінії Авдіївка-Донецьк. Українські сили продовжували відбивати російські атаки на Мар'їнку та Новомихайлівку (30 км на південний захід від Донецька).

Обстановка на південному фронті

Українські сили проводили наступальні операції вздовж кордону Донецько-Запорізької області та просунулися у напрямку Володиного (13 км на південь від Великої Новосілки), а російські війська були змушені відступити з кілька висот через загрозу тактичного оточення.

У свою чергу окупанти проводили обмежені наступальні операції поблизу Вугледара. Українські війська відбили наземну атаку росіян поблизу Старомайорського.

Українські війська продовжували наступальні операції у західній Запорізькій області та, можливо, просунулися на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова) 30 серпня. У Генштабі України повідомляли, що українські сили досягли успіху на напрямках Новоданилівка-Новопокропівка (4-15 км на південь від Оріхова) та Мала Токмачка-Вербове (7-18 км на південний схід від Оріхова). Російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Малої Токмачки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у росіян паніка після ударів ЗСУ на півдні.

Вас також може зацікавити:

Можемо опинитися у скрутному становищі: екскомандувач ДШВ про наслідки захоплення Куп'янська

Мінус 5 одиниць техніки за шість годин бою: ЗСУ показали кадри "роботи" дронів під Бахмутом

Південь - вперед, Схід - стояти: як ЗСУ вибивають окупантів