RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Загинула вся червонокнижна риба: отруйні викиди знищили єдину в Україні осетрову ферму, фото

Викид у річку Південний Буг у районі Ладижина величезної кількості шкідливих речовин призвів до масового мору червонокнижної риби та знищення унікального, єдиного в Україні, стада племінного азовського осетра.

Про це повідомляється на сторінці Ukrainian Caviar Berry у Facebook.

Читайте також: У Києві рибалка спіймав величезного осетра: його вчинок усіх здивував, відео

"За десять років наше господарство пройшло нелегкий шлях. Ми змогли врятувати унікальну червонокнижну рибу у 2014 році, коли були битви під Маріуполем", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підприємці не опустили руки, коли 2022-го на початку повномасштабного вторгнення з господарства в Ладижині вкрали більшу частину Азовського осетра та білуги. Поліція досі шукає злодіїв. А цього літа ураган зламав понтонну лінію, але осетрів вдалося врятувати.

"Всі ці роки ми не здавалися і рухалися вперед, покращуючи смак ікри та удосконалюючи технологію вирощування. Нашу ікру купували клієнти з усього світу, які приїжджали в Україну у справах. Зазвичай рибу вбивають, щоб дістати ікру. Але це був не наш спосіб. ікру шляхом "доїння", і риба залишалася живою", - зазначено у повідомленні.

Підприємці завжди говорили, що створюють майбутнє, адже осетри живуть понад сто років і найкращий урожай ікри побачать їхні онуки.

"На жаль, не все в наших силах. Ми не можемо зупинити забруднення води в річці Південний Буг. Величезний резервуар на річці, в якому росли наші осетри, тепер виглядає як зливна яма. Викид у воду неймовірно великої кількості шкідливих речовин призвів до миттєвої смерті 9 тонн червонокнижної риби - Білуги, Ленського, Азовського Осетра, Гібрида білуги (Бестер)”, - пише автор.

Вказано, що Управління прокуратури охорони природи відкрило справу і зараз триває слідство.

"Знищено єдине унікальне стадо племінного азовського осетра. У нас залишилося трохи ікри останнього врожаю, але серце наше розбите", - зазначається у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в річці Псел на Сумщині жінка спіймала вражену величезними виразками щуку, яку їй порадили негайно закопати якомога далі від водойми.

Вас також може зацікавити: