RU  UA

Це може розтягнутися на 4-5 діб: військовий експерт висловився про виведення бійців з Авдіївки

Ситуація в Авдіївці стає катастрофічною, вже зараз командування ЗСУ має наказ на виведення військ, але цей процес може зайняти до 5 діб.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олег Жданов.

Читайте також: Наказ Путіна "вмерти під Авдіївкою" виконали: що відбувається в найгарячішій точці фронту

"Ситуація в Авдіївці на грані критичної. Щодо виведення військ, то рішення треба ухвалювати вже і не затягувати з відданням такого наказу. Та я не думаю, що за 48 годин ми зможемо вивести всі війська, які є в Авдіївці", - зазначив Жданов.

За його оцінкою, це може розтягнутися на 4-5 діб.

"По-перше, в Авдіївці доволі велика кількість військ. По-друге, там свої особливості, які полягають у тому, що треба організовано вивести ці війська з технікою і озброєнням. А не так, як було в інших прикладах, коли здебільшого виводили особовий склад. Єдине, що можна для цього зробити - це утримувати в напрямку села Ласточкине той прорив, який здійснили російські війська", - сказав експерт.

Він наголосив, ворог за ніч вже закріпився на проспекті, який називають "дорогою життя", і навіть виставив свій прапор в районі стели на в'їзді в Авдіївку.

"Головне - втримати цей виступ і дати можливість всім військам вийти з Авдіївки. Приблизно ось така ситуація", - розповів Жданов.

Раніше "Апостроф" розповідав, чому Авдіївка дуже важлива для окупантів.

  • Вас також може зацікавити:

Доведеться забути про важливі плани: які існують загрози у випадку окупації Авдіївки

"Момент треба відчувати": експерт про ймовірність відступу ЗСУ з Авдіївки

Вперше за майже два роки: з Авдіївки вивели бійців на ротацію