RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Поліцейський штрафував людей за вигадані порушення: як його покарали

Рокитнівський районний суд оштрафував на 34 тисячі гривень та усунув від роботи на рік поліцейського, який складав ухвали на людей за вигадані порушення, щоб покращити показники своєї роботи.

Про це пише Zaxid.net.

Читайте також: Нідерланди обмежують допомогу українським чоловікам, а в Ірландії "черешеньки" вийшли на протест

Згідно з вироком суду від 8 травня, у січні 2022 року Володимир Лесковець виніс постанову на жителя Рокитного нібито за куріння у невстановленому місці. Також поліцейський вказав, що чоловік перебував на залізничному вокзалі у брудному одязі й порушував громадський порядок. Того ж дня Володимир Лесковець виніс постанову на ще одного місцевого жителя за аналогічне порушення.

Обвинувачений мав доступ до персональних даних потерпілих, тож склав на них протоколи. Відтак, чоловіки мали заплатити по 51 грн штрафу за злочини, які ніколи не вчиняли.

Суддя Алла Комзюк визнала поліцейського винним у службовому підробленні (ч.1 ст. 32 і ч.1 ст.366 ККУ) й призначила 34 тис. грн штрафу без права обіймати посади у правоохоронних органах строком на рік. Крім того, він має заплатити 15 145 грн за залучення експертів. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді.

Раніше "Апостроф" публікував скандальну заяву влади Угорщини.

  • Вас може зацікавити:

"Військові тут не бувають": де у Києві ухилянти ховаються від ТЦК

Хотів незаконно перетнути кордон: на березі Тиси знайшли тіло ухилянта. Фото

Як у перші дні війни: до київських ТЦК вишикувались черги. Відео