RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Хотіли, як в кіно: у Чернігові грабіжники намагались обнести банк, але щось пішло не так

У Чернігові горе-грабіжники хотіли пограбувати банк та натомість підірвали його й втекли - злочинців затримали правоохоронці.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області на своєму офіційному сайті.

Так, 6 травня близько четвертої ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух та подальше займання приміщення банку в центрі Чернігова. Внаслідок вибуху було пошкоджено будівлю та припарковані поруч автомобілі. На щастя, люди не постраждали.

Як виявилося, двоє раніше судимих чоловіків 40 та 42 років, із Запорізької та Миколаївської областей протягом кількох місяців готувалися до пограбування, з метою вкрасти 5,5 мільйонів гривень з банківських комірок громадян.

Їм вдалося проникнути до банку, демонтувавши підлогу, а свої дії злочинці намагалися прикрити пожежею. Проте, через руйнування приміщення внаслідок вибуху, підозрювані не змогли завершити свій задум.

"Чоловіки раніше вже були судимі за розбійні напади та незаконне зберігання зброї. Поліцейські з’ясували, що до скоєння злочину в банку вони готувалися упродовж кількох місяців. Спільники викопали та укріпили тунель під землею до підвального приміщення багатоповерхового суміжного будинку, а також підготували отвір у стіні безпосередньо до сховища банку", — йдеться в повідомленні.

Обох підозрюваних було затримано відповідно до статті 615 Кримінального процесуального кодексу України.

Поліція повідомила затриманим про підозри у скоєнні злочинів за наступними статтями Кримінального кодексу України:

  • частина 2 статті 28, частина 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна шляхом вибуху, за попередньою змовою групою осіб);
  • частина 3 статті 15, частина 5 статті 185 (замах на крадіжку).

Під час обшуків у оселях затриманих були вилучені дві 50-літрові діжки, які, ймовірно, містили канабіс, а також пістолет. Вилучені предмети направлені на експертизу. Досудове розслідування триває. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в селі Космач на Івано-Франківщині представники ТЦК зустрілись з громадою для розмови, але вона відбулася на підвищених тонах.

  • Вас також може зацікавити:

На Закарпатті працівники ТЦК схопили водія автобуса, який привіз дитячу збірну на змагання: подробиці скандалу

Із затриманих сформують батальйон: фото і відео рейду ТЦК по спортзалах Ужгорода

Вдарив у щелепу на очах у чоловіка: в Ужгороді нетверезий майор ТЦК напав на жінку, фото