RU  UA  EN

Понеділок, 30 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

30 вересня

29 вересня

28 вересня

Всі новини

У Києві викрали та вбили іноземця

Поліцейські Києва розкрили вбивство 29-річного іноземця. Фігуранти справи викрали та вбили потерпілого з наміром заволодіти його коштами у розмірі близько 7 мільйонів гривень.

Про це інформує Головне управління Національної поліції у місті Києві.

Інформація про викрадення чоловіка надійшла до поліції столиці близько опівночі. Мешканці будинку у Солом’янському районі почули крики та побачили, як декілька невідомих б’ють та силоміць садять до автомобіля чоловіка.

Поліцейським вдалося встановити, що до викрадення 29-річного іноземця причетні четверо чоловіків, віком від 24 до 29 років. Вони, за повідомленням поліції, ретельно підготували план викрадення потерпілого з наміром заволодіти його коштами:

"Заволодівши грошима останнього, а це майже 7 мільйонів гривень, спільники вбили чоловіка та закопали тіло у лісі. Дії фігурантів кваліфіковані як викрадення та вбивство людини з корисливих мотивів".

Усіх фігурантів справи вдалося затримати: "У результаті проведення спецоперації правоохоронні, за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали усіх фігурантів".

Відомо, що вони заздалегідь готувалися до злочину: "Вони дізналися, що чоловік має біткоїни, вартість яких становить декілька мільйонів гривень, та вирішили ними заволодіти. Фігуранти відстежили його адресу проживання та близько опівночі, коли він повернувся додому, побили, силоміць затягнули до автомобіля й вивезли в закинуту будівлю на території Київської області".

Фігуранти силою змусили потерпілого перерахувати біткоїни на їхній криптогаманець, після чого вбили чоловіка: "Щоб приховати сліди злочину змінили номерні знаки та зовнішній вигляд автомобіля, а тіло вивезли у ліс, де закопали, а криптовалюту перевели у готівку".

Під час слідства поліцейські вилучили у затриманих гроші, автомобіль та інші речові докази. Розпочате кримінальне провадження розпочате за чотирма статтями ККУ:

  • п. 6 ч. 2 ст. 115 - умисне вбивство з корисливих мотивів;
  • ч. 4 ст. 187 - розбійний напад;
  • ч. 3 ст. 146 - незаконне позбавлення волі, вчинене організованою групою осіб;
  • ч. 1 ст. 396 - приховування злочину.

Затриманим повідомили про підозру, їх також взяли під варту без можливості внесення застави. В поліції вказують на те, що фігурантам загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також в "Апострофі", як в Одесі викрили місцевих, котрі палили автомобілі ЗСУ на замовлення з РФ. За червень-липень вони встигли спалити 15 автівок.