RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

В історії з побиттям чемпіона РФ з боксу в Криму з’явилися ганебні для нього свідчення

У справі стосовно побиття чемпіона РФ з боксу в тимчасово окупованому Криму з’явились нові, ганебні для боксера свідчення очевидців.

Про нові деталі інциденту розповідають у російському Telegram-каналі.

Зауважується, що чемпіона Росії та Європи з боксу Дмитра Двалі побили після клубу, а не коли той захищав підлітка під час пробіжки, як повідомлялось раніше. Зокрема на цьому наголошували очевидці. Вони розповіли, що спортсмен відпочивав у нічному клубі, а потім вплутався в бійку, побив дівчину і "поклав" двох людей.

Відомо, що 23-річний Двалі з компанією приїхав на майстер-клас для юних боксерів у тимчасово окуповану Феодосію. Сам боксер заявляв, що 28 липня близько 6:30 ранку він повертався в готель після пробіжки, коли побачив, як натовп б'є невідомого хлопця. Спортсмен вирішив заступитися за нього, після чого натовп нібито накинувся на самого Двалі і жорстко побив.

Натомість очевидці розповідають нову версію – стверджують, що боксер повертався не з пробіжки, а перебував у нічному клубі поблизу і був у нетверезому стані. На виході з кафе "Аркадія" зав'язалася бійка між місцевими: хлопець з однієї компанії невдало намагався познайомитися з дівчатами з іншої. Наполегливості хлопця не оцінили, почалася бійка. Саме в цей час із кафе вийшов Двалі й кинувся бити всіх, не розбираючись. Тому місцеві спільно "знешкодили" боксера. Додають, що у постраждалих вибиті зуби, зафіксовані тріщини в черепі.

Дев’ять учасників бійки затримали й заарештували, троє з них виявилися охоронцями клубу. Фігурантам висунули обвинувачення в замаху на вбивство, а натомість Двалі нагородили медаллю "Доблесть і відвага".


Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що в окупованій Феодосії втратив око у вуличній бійці Дмитро Двалі, якого називають у РФ "висхідною зіркою" збірної з боксу.