RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Танковий штурм не вдався: на Харківщині бійці НГУ успішно ліквідовують техніку та особовий склад окупантів

Бійці 13 бригади Національної гвардії України "Хартія" на Харківському напрямку успішно відбили танковий штурм противника, завдавши ворогові втрат у техніці та особовому складі.

Відповідне відео з відбиттям штурму показали в Telegram-каналі "Хартії".

Свої штурмові дії противник почав проводити 13 серпня о 6 ранку – окупанти намагалися штурмувати позиції українських гвардійців на напрямку Пильне-Липці і Пильне-Глибоке.

"Хартійці своєчасно виявили та впевнено відбили штурм, завдавши противнику важких втрат", – зауважують в дописі під відео.

Танкова атака противника складалася з двох колон по 6 танків, обшитих масивним захистом від FPV. Кожен танк перевозив десант з 8-10 піхотинців. Перша колона з шести танків, рушила на позиції 13-ої бригади НГУ "Хартія". Проте дійти до переднього краю української оборони ворогові не вдалося: "Бійці бригади нанесли потужне вогневе ураження всіма наявними засобами, зупинили та розбили колону".

В результаті роботи бійців НГУ вдалося знищити та пошкодити 5 танків: "... 4 танки з колони противника знищено, ще один танк пошкоджено".

Також бійці знешкодили чотири десятки окупантів: "Десятеро окупантів знищено, ще 30 - отримали поранення".

"Друга колона у складі 6 танків пішла в напрямку Глибоке. Там їх зустріли підрозділи 92-ої бригади. Підрозділи 13-ої бригади НГУ "Хартія" поступово вибивають противника на Харківському напрямку та рухаються на північні кордони", - йдеться у повідомленні.