RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Українська розвідка показала правду війни на росТБ

Українська розвідка "зламала" російське телебачення та показала росіянам правду про війну в Україні.

Про це пише РБК-Україна, посилаючись на власні джерела у спецслужбах.

Кіберфахівці Головного управління розвідки МОУ "привітали" росіян із днем державного прапора РФ – атакували низку російських телеканалів та показали правдиві відео. У повідомленні йдеться про те, що відео від ГУР було тричі продемонстровано у прайм-тайм телеканалів "Пєрвоуральськ ТВ", "Євразія 360", "Євразія. Пєрвий канал" та інших. Частина з телеканалів, що потрапили під атаку, входять до медіахолдингу місцевого олігарха Андрія Комарова.

Російські кіберфахівці намагались виправити це, але через їхні дії було припинено трансляцію відразу девʼятьох російських телеканалів: "Євразія 360", "Євразія Пєрвий канал", "Пєрвоуральськ ТВ", "Луганськ 24", "Пєрвий республіканскій", "СпБ", "Оплот", ТВ-3 та "Пєрвий російській".

Проте, як зауважують джерела, це не завадило спеціалістам ГУР зберегти доступ до серверів телекомпаній. Тому низка телеканалів вимушено припинили мовлення на тривалий час з моменту здійснення атаки.

Відповідними фото та відео почали ділитись росіяни у соціальній мережі Telegram.

Як пише РБК-Україна, посилаючись на власні джерела у спецслужбах, вранці 22 серпня лише телеканал "Євразія 360" та ТВ-3 частково відновили свою роботу. Інші канали залишаються заблокованими.


Як писав "Апостроф", раніше кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України та хакерська група "ВО Team" зупинили роботу підприємства з розробки ядерної зброї Росії. Отримана інформація дозволить встановити механізми обходу західних санкцій та осіб, причетних до цього.