RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

У ISW розповіли, звідки Росія перекинула війська в Курську область

У Курську область Росія перекидає військових з менш пріоритетних ділянок фронту. Зокрема мова про ті підрозділи, котрі раніше діяли на Харківському та Сіверському напрямках.

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зауважують, що російські військові, ймовірно, продовжують перекидати сили з менш пріоритетних ділянок фронту в Україні на Курщину. Зокрема фахівці згадують, що про бойові завдання на російських територіях, що межують з Україною, російському диктатору володимиру путіну доповіли командири російської 810-ї морської піхотної бригади, 155-ї морської піхотної бригади, 11-ї повітряно-десантної (ПДВ) бригади, 56-го полку ПДВ і 51-го полку ПДВ.

У ISW пишуть, що спостерігали за бойовими діями 810-ї морської піхотної бригади, 155-ї морської піхотної бригади та 11-ї бригади ПДВ у Курській області. Також фіксували докази того, що російське військове командування нещодавно передислокувало підрозділи 56-го полку ПДВ з району Роботине на заході Запорізької області до Курської області.

Щодо підрозділів 51-го полку ПДВ - протягом останніх місяців ті воювали на Сіверському напрямку разом з іншими підрозділами 106-ї дивізії ПДВ.

Тож у ISW доходять висновку, що Росія передислокувала підрозділи 810-ї та 155-ї морських піхотних бригад з лінії фронту на півночі Харківської області та, ймовірно, передислокувала підрозділи 11-ї бригади ПДВ з району Часового Яру. Також фахівці зауважують:

"Російське військове командування чинить опір оперативному тиску з метою передислокації сил з пріоритетної наступальної операції із захоплення Покровська в Донецькій області і, ймовірно, продовжить перекидати сили з менш пріоритетних наступальних операцій в інших частинах театру бойових дій для оборони в Курській області".

Крім того, міністерство оборони Росії направляє тисячі строковиків із різних регіонів країни до Курської області, де українські військові продовжують наступ.