RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

На Одещині викрили чотирьох фігурантів, що «на замовлення» палили авто Сил оборони

Співробітники СБУ та Нацполіції затримали чотирьох фігурантів, котрі на "замовлення" російських спецслужб здійснювали підпали авто Сил Оборони. Агенти РФ встигли знищити 6 службових автомобілів українських захисників.

Про це інформує Служба безпеки України.

Під "прицілом" поплічників російських спецслужб, що здійснювали замовні підпали на Одещині, були службові мікроавтобуси та позашляховики Сил оборони.

Причетними у здійсненні підпалів виявились двоє одеситів, переселенець з Луганщини та житель Ізмаїльського району. Серед них – троє неповнолітніх.

"Усі вони шукали «легкого заробітку» в Телеграм-каналах, де потрапили у поле зору спецслужб РФ. Для виконання ворожих завдань фігуранти у різний час знаходили потенційні «цілі», а потім погоджували їх зі своїми російськими кураторами. Після підпалів зловмисники фіксували загоряння на камери власних телефонів та відправляли «відеозвіт» представникам російських спецслужб", - уточнюють в СБУ.

Відомо, що фігуранти встигли знищити 6 службових автомобілів українських захисників, проте " обіцяних грошей" від окупантів так і не отримали.

Затримати агентів РФ вдалося «по гарячих слідах» у різних районах Одещини. Під час обшуків в оселях затриманих вилучено засоби підпалу та мобільні телефони із доказами підривної діяльності на користь противника.

Затриманим повідомили про підозру за кількома статтями ККУ:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період);
  • ч. 2 ст. 194 (умисне пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу).

Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує від 8 до 10 років тюрми.

Нагадаємо, раніше поліція Києва затримала двох чоловіків, які за гроші взялися підпалювати автомобілі, що належать українським військовим. Їм загрожує до восьми років ув'язнення.