RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У ISW оцінили українські удари по тилових об'єктах у Росії

Продовження українських атак на російські тилові логістичні об'єкти може не лише знищити запаси боєприпасів, а й суттєво посилити оперативний тиск на російські війська.

Про це йдеться в аналізі американського Інституту вивчення війни.

Удари України по об'єктах на території Росії здатні вплинути на наступальні операції на всіх фронтах, особливо якщо українські сили матимуть необхідні ресурси, можливості та дозвіл на проведення масштабної кампанії проти російських логістичних центрів.

Аналітики нагадали про серію атак ракетами HIMARS влітку 2022 року, які змусили російські війська розосередити свої склади боєприпасів і зменшили ефективність їхньої логістики.

За словами експертів, нові удари по складах боєприпасів у Росії, які призведуть до значних втрат, можуть змусити російське командування вжити заходів для реорганізації та розосередження своїх систем підтримки та логістики.

Попри наявність вразливих місць у багатьох російських логістичних об'єктах, обмеження на використання західних озброєнь зменшують можливості України. При цьому аналітики зазначили, що склад боєприпасів у Торопці не знаходиться в межах досяжності західної зброї, яку має Україна.

Скасування обмежень на використання західних систем і розвиток українського потенціалу для дальніх ударів можуть дати змогу Україні ефективніше використовувати ці вразливості.

У ISW також повідомили, що в липні 2024 року українські війська атакували ще один російський склад боєприпасів поблизу Сергіївки у Воронезькій області. Наступні удари можуть призвести до знищення значної частини російських матеріальних запасів.

Як повідомляв "Апостроф", з'явились супутникові знімки, де видно наслідки атаки на склад боєприпасів у місті Торопець Тверської області.