RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Вчені знайшли ключ до розгадки зникнення "антиречовини" у Всесвіті після Великого вибуху

Вчені з Університету Глазго вивчили різницю між матерією і "антиречовиною".

Про це повідомляють Science alert.

Вчені спробували розгадати найбільшу загадку фізики - пропажі "антиречовини" у Всесвіті після Великого вибуху. Раніше вивели теорію, якщо "антиречовина" і матерія дійсно ідентичні, але є дзеркальними копіями один одного, вони повинні були бути вироблені в рівних кількостях під час Великого вибуху. Проблема в тому, що це все б знищило. Але сьогодні у Всесвіті майже не залишилося "антиречовини" - вона з'являється тільки в деяких радіоактивних розпадах і в невеликій частині космічних променів.

Вчені провели експеримент і досліджували нейтральні B 0 S- мезони, вивчили їх розпади на пари заряджених K-мезонів. Вони отримали мезони анти-B 0 S і змогли провести порівняння - підрахували кількість розпадів двох зразків і порівняли ці два числа, щоб побачити різницю коливання. Вчені вперше для B 0 S- мезонів спостерігали, що різниця в розпаді або асиметрії змінюється в залежності від коливань між B 0 S- мезоном і антімезоном.

"Крім того, що ми стали важливою віхою у вивченні відмінностей між речовиною і "антиречовиною", ми також змогли виміряти розмір асиметрії. Це можна перевести в вимірювання кількох параметрів, що лежать в основі теорії", - йдеться в повідомленні.

Так вчені перевірили, чи є нинішня теорія правильним описом природи.

"Дослідження цього механізму, який, як ми знаємо, може генерувати асиметрію речовини і "антиречовини", досліджуючи його під різними кутами, може сказати нам, у чому проблема", - зазначили вчені.

Як повідомляв "Апостроф", астрономи стверджують, що в найбільшому масштабі Всесвіт складається з "космічної павутини" - величезних, нетривких ниток газу, які тягнуться між гігантськими скупченнями речовини. Нещодавно на підтвердження цієї гіпотези була знайдена невловима нитка цієї "павутини" - космічна нитка гарячого газу, відкрита австралійськими і німецькими вченими.