RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Позашляховики Jeep зможуть їздити під водою: коли станеться технологічний прорив

Позашляховики Jeep зможуть не тільки долати глибокі броди, а і їздити під водою. Це довели неймовірні кадри презентації, коли автомобіль "пережив" навіть відкриття капота на глибині.

Відповідне відео опубліковано на Youtube-каналі MotorTrend Channel.

Генеральний директор Jeep Крістіан Меньє вважає, що автомобіль освоїть нове середовище приблизно до 2030 року. Такий прорив можна буде здійснити з використанням електричної трансмісії.

"У співтоваристві Jeep є кілька божевільних, по-справжньому дивовижних людей, які роблять занурення на машинах з ДВС. Неважко уявити, що станеться при переході на живлення від акумулятора", - розповів Меньє.

За його словами для їзди під водою ідеально підходять електрокари, у яких немає ні повітрязабірників, ні вихлопних труб, а життєво важливі вузли та агрегати ізольовані від зовнішнього середовища.

Гібридний Wrangler Rubicon 4Xe на електроживленні долає до 34 км. Авто має водонепроникний акумулятор і, за даними розробника, зможе осилити брід глибиною до 76 см.

Раніше ми повідомляли, що літаючий автомобіль AirCar зробив 25-хвилинний переліт між аеропортами в Словаччині. Унікальним транспортом керував його розробник Стефан Кляйн.