RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Штраф можна не платити: водіям підказали "хитрий" прийом при спілкуванні з поліцейськими

Штраф можна оскаржити в суді, якщо патрульний поліцейський не роз'яснив водієві його права як особи, яка притягається до адміністративної відповідальності.

Про це пише "Дорожній адвокат".

Повідомляється, що співробітник поліції оштрафував автомобіліста за порушення Правил дорожнього руху, при цьому не роз'яснив йому його права як особи, яка притягається до адміністративної відповідальності. Водієві вдалося домогтися скасування штрафу, вказавши на цей нюанс.

Суд зазначив, що порушення інспектором передбаченої законом процедури зводить нанівець саму суть поняття адміністративної відповідальності та ускладнює встановлення вини автомобіліста в скоєнні правопорушення.

Дії співробітника поліції були визнані судом грубим порушенням процедури накладення стягнення, на підставі чого штраф був скасований.

Раніше ми писали, що покарання за створення аварійної ситуації на дорозі є одним з найбільш спірних для українських автомобілістів. Все тому, що в українському законодавстві все ще немає чіткого переліку порушень, які підпадають під дане визначення.