RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

На дорогах України з'явилася "непотрібна" розмітка: у чому її функція

На дорогах України з'явилася незвичайна "вафельна" дорожня розмітка, що складається з яскравих жовтих квадратів, розташованих на перехрестях. Вона повинна допомогти позбутися пробок і скупчення машин, але виявляється практично марною.

Про це розповідає "За кермом".

Згідно з новими Правилами дорожнього руху, водіям заборонено зупинятися на "вафельниці", якщо вони не встигли закінчити проїзд перехрестя до зміни кольору світлофору. Такий тип розмітки широко застосовується у Європі.

Порушення цієї вимоги, прописаної у пункті 16.4 ПДР, тягне за собою штраф у розмірі 510 гривень згідно зі статтею 122 частини 2 КОАП України.

Разом з тим, постанови про накладення такого штрафу передбачають наявність на перехресті камер автофіксації порушень правил дорожнього руху. А на більшості перехресть їх поки що немає. Тому більшість водіїв просто ігнорують "вафельну" розмітку і вона ніяк не допомагає боротися з пробками.

Як розповідав "Апостроф", з 1 листопада в Україні вступили в силу зміни до Правил дорожнього руху (ПДР): з'являться нові дорожні знаки та жовто-червона розмітка.