RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Українським водіям через суд забороняють виїжджати із країни: адвокат дав пораду

Українським водіям тимчасово обмежать право виїзду за межі країни через митні штрафи.

Про це розповів голова адвокатського об'єднання "Казачук та партнери" Іван Казачук для сайта "Autokyiv.info".

Зазначимо, що 10 листопада 2021 року закінчився період льготного розмитнення автомобілів на європейських номерах. Через це митниця та суди почали притягувати до відповідальності осіб, які не скористалися можливістю розмитнити авто.

"З 15 травня 2021 року по листопад 2021 року складено майже 12 тис. протоколів про порушення митних правил за 469 статтею Митного кодексу України. Це фактично півмільярда гривень штрафів на громадян України", - наголошується на сайті.

У зв'язку з тим, що українці не одразу сплачують штрафи, митниця та суди передають матеріали до Виконавчої служби, і та, у свою чергу, здійснює примусове стягнення штрафу. Також служба здійснює арешт усіх банківських рахунків, карток, арешт рухомого та нерухомого майна.

У разі якщо на громадянина це ніяк не подіяло, то Виконавча служба звертається до суду з клопотанням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України боржника без вилучення паспортного документа.

Важливо! Виконавча служба звертається з клопотанням про тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України навіть за сумою боргу 8500 грн.

Раніше "Апостроф" писав, що водіїв набагато швидше штрафуватимуть за порушення смуг руху громадського транспорту. Поліція автоматизувала роботу з "Укртрансбезпекою".