RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Як рушити з місця на кризі: корисні поради для водіїв

Більшість автомобілістів часто стикаються взимку з низкою труднощів - наприклад, рухом по льоду. Перед небезпекою на такій дорозі опиняються навіть автомобілі сучасними електронними системами допомоги водієві.

Експерти розповіли водіям авто, як правильно поводитися в подібних умовах, повідомляє Auto.24.

Насамперед, потрібно пам'ятати, що рушати потрібно при низьких оборотах двигуна і при максимально плавному поводженні з педалями. Це стосується всіх - як водіїв машин з механічною коробкою передач, так і водіїв з автоматичною коробкою.

Крім того, на дуже слизькій поверхні краще стартувати з другої передачі - це зменшить момент, що крутить, на колесах, який тягне за собою пробуксовку. На автомобілі з автоматичною коробкою передач необхідно примусово включити другу передачу - в режимі М (manual). При цьому в жодному разі не можна плутати цей режим із режимом “2” на старих автоматах, оскільки в цьому випадку цифра "2" означає обмеження перемикання вгору другою передачею.

У той же час на коробках старого зразка, де немає ручного режиму, іноді можна знайти зимовий режим. Ним також можна скористатися.

Також зрушити машину з місця в умовах ожеледиці допоможуть посипання дороги піском і старт машини розгойдування. Крім того, не рекомендується паркувати машину на слизькій поверхні, але якщо водій не має вибору, тоді варто залишати машину таким чином, щоб хоча б провідні колеса були на поверхні з хорошим зчепленням.

Раніше "Апостроф" розповідав, якою має бути комплектація автомобільної аптечки.