RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Cadillac готовий випустити флагманський електроседан: у мережі з'явилися тизери

Концерн Cadillac, який виробляє люксові авто, все ближчий до випуску свого флагманського електроседана Celestiq, тому випустив другу порцію тизерів, які дають уявлення, якими будуть передні боковини легковика та світлові написи.

Про це повідомляє спеціалізоване британське видання Carscoops.

Cadillac дав зрозуміти, що випустить високотехнологічний, ультралюксовий седан з повністю скляним дахом і чималим дисплеєм вільної форми на всю ширину панелі приладів.

А в корпорації General Motors, якій належить бренд Cadillac, розповіли, що дах буде не просто прозорим, а Celestiq стане першим автомобілем, який пропонує зважені частки "розумного" скла. Дах буде розділений на чотири квадрати, щоб кожен пасажир міг вибрати свій рівень затемнення. Електричний заряд зможе впливати та впорядковувати темні частинки, роблячи їх більш-менш непрозорими.

Це важливо навіть тому, щоб прибрати відблиски з усіх екранів Celestiq. При цьому Cadillac подбав про пасажирів на задньому сидінні. Вони отримають свої розважальні екрани, а також невеликий монітор між ними для керування налаштуванням комфорту.

Автомобіль буде збудовано на платформі GM Ultium. Передбачається, що він зможе подолати на одному заряді 650 кілометрів. Celestiq також буде оснащений швидкою зарядкою потужністю 350 кВт, повним приводом та повним кермовим керуванням.

З тієї дрібки, що ми знаємо про дизайн, це буде седан у стилі фастбек з "поляризуючим" силуетом, якщо вірити директору з дизайну Cadillac Брайану Сміту.

Хоча GM не назвав конкретної дати випуску авто, вважається, що перші серійні Celestiq надійдуть клієнтам 2023 року. Враховуючи ручне складання на замовлення, Cadillac планує зберегти дрібносерійне виробництво з цінами понад 200 000 доларів, хоча General Motors і не підтвердив цієї цифри.

Нагадаємо, General Motors і китайський концерн SAIC створили модель Wuling Mini EV, що увійшла до трійки найпопулярніших електромобілів у світі.