RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Набридло стригти траву і збирати сміття: збирачі Lada Vesta поскаржилися Путіну

У Росії назрівають серйозні проблеми на тлі "імпортозаміщення": працівники Іжевського автомобільного заводу звернулися з відкритим листом до президента РФ Володимира Путіна зі скаргою, що російське автовиробництво вмирає.

Про це повідомляє "Радио Свобода", посилаючись на відкритий лист, опублікований у мережі.

Із листа випливає, що справи у заводу погіршилися з початку війни в Україні, розв'язаної Росією, та запроваджених через це західних санкцій. На підприємстві п'ять місяців спостерігається простій через відсутність імпортних деталей для збирання автівко "Lada Vesta" - ключової продукції.

Навіть якщо виробництво відновиться, керівництво "АвтоВАЗу" планує перенести його на завод у Тольятті, а в Іжевську будуть виробляти електромобілі Lada Largus. Працівники наголошують, що в Росії нема інфраструктури для електрокарів, тому таке рішення остаточно поховає іжевський завод. Мовляв, продаж "Ларгусів" не перевищить 1 тисячі машин у рік, що призведе до вимушеного скорочення колективу заводу на 70%.

"На сьогоднішній день російського в кращому російському автомобілі - всього 40%. Все інше привозилося з-за кордону", - кажуть вони.

У листі стверджується, що на заводі фактично зупинене складальне виробництво "Lada Vesta". Для виживання колективу - діє федеральна програма підтримки, яка передбачає тимчасові роботи. Вона полягає у тому, що висококваліфіковані фахівці змушені фарбувати стіни, стригти траву та збирати сміття.

Головна ціль звернення - президент має втрутитися та не допустити "знищення найкращого автозаводу РФ".

Раніше ми писали, що після виходу з Росії французького концерну Renault, "АвтоВАЗ" випускатиме застарілі та нікому не потрібні Lada.