RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ВСУ "засвітили" на Херсонщині ізраїльський бронеавтомобіль: фото, відео та особливості

Під час успішного контрнаступу на Херсонському напрямку Збройні сили України "засвітили" бронеавтомобіль ізраїльського виробництва.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко.

За його словами, після звільнення Херсона у соціальних мережах спливли знімки ізраїльського бронеавтомобіля GAIA Amir, який, ймовірно, українські військовослужбовці активно використовували під час спецоперації.

Читайте також: Продовження боїв на Херсонщині та нова допомога від Заходу: онлайн-війни 12 листопада

"Дуже особливий день. І ці фотографії підкреслюють його особливість. На фронті вперше побачили бронеавтомобіль GAIA Amir ізраїльського виробництва", - наголосив Андрій Цаплієнко та подякував Ізраїлю за військову допомогу.


Варто зазначити, що про постачання бронеавтомобілів GAIA Amir в Україну офіційно не повідомлялося. GAIA Amir - багатоцільовий броньований автомобіль, який має протимінний захист, розроблений ізраїльською компанією Gaia Automotive Industries. Бронеавтомобіль, здатний вміщувати до 12 осіб, призначений для проведення розвідувальної діяльності. Найчастіше GAIA Amir використовують для транспортування особового складу, евакуації поранених та доставки вантажів на першу лінію фронту.

Фото: Gaia Automotive Industries

Раніше ми розповідали, що ЗСУ затрофеїли рідкісний російський бронеавтомобіль.