RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Країна ЄС і НАТО посилила вимоги для таксистів з України: що зміниться з червня

У Польщі з червня 2024 року набудуть чинності поправки до Закону про дорожній рух, згідно з якими всі без винятку таксисти будуть зобов'язані мати посвідчення водія.

Ця ініціатива загрожує колапсом ринку таксомоторних послуг, спровокувавши скорочення кількості водіїв та суттєве зростання тарифів, повідомляє The Warsaw.

Ситуація з обов'язковим отриманням відповідного посвідчення торкнеться, зокрема, і українських громадян, які працюють таксистами на території Польщі. Міністерство інфраструктури стверджує, що водії таксі повинні мати відповідну кваліфікацію та проходити регулярні медичні огляди.

Читайте також: Утворилися великі черги: поляки заблокували дві важливі траси на шляху до Німеччини

Експертна спільнота прогнозує - нові правила призведуть до зниження пропозиції на внутрішньому ринку таксі приблизно на 10% у всій країні та на 30% у Варшаві. Очікується також підвищення цін на подорожі на 50%. Зазначається, що наразі попит на послуги таксі вже перевищує пропозицію у найбільших польських містах.

Крім того, експерти висловлюють занепокоєння щодо можливого повернення "сірого ринку" пасажирських перевезень, який був поширений у Польщі до запровадження ліцензування таксі.

Уряд країни заявляє, що нові правила спрямовані на підвищення безпеки пасажирських перевезень та відповідають європейським стандартам.

На завершення зазначимо, що зараз водії таксі з України можуть отримати посвідчення водія в Польщі на підставі українського посвідчення водія, але для цього вони повинні пройти додаткові іспити та медичний огляд.

Раніше ми писали, що українське зерно не постачається до Польщі з квітня 2023 року, натомість РФ експортувала до ЄС близько 3 мільйонів тонн збіжжя.

  • Вас також може зацікавити:

Розсипали цвяхи і шурупи: поляки не дають фурам з України проїзд, відео

Фото дня: польські фермери пробили чергове дно, звернувшись по допомогу до Путіна

На протесті "фермерів" в Польщі засвітився агент РФ з бази "Миротворця": фото