RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

РосЗМІ вхопилися за новий привід не визнати перемогу Джамали на Євробаченні: опубліковано відео

Російські ЗМІ поширили інформацію про те, що українська співачка Джамала, яка перемогла на Євробаченні-2016, порушила конкурсні правила, виконавши стару пісню.

Зокрема, видання Лента.ру послалася на одіозного проросійського блогера Анатолія Шарія.

За його словами, пісня "1944" виконувалася співачкою до 1 вересня 2015 року, а це заборонено умовами конкурсу.

Зокрема, на своєму YouTube-каналі Шарій розповів про знайдений в мережі концертний відеозапис, датований 19 травня 2015 року, на якому Джамала виконує пісню, схожу на "1944".

Дивитись з четвертої хвилини

За правилами "Євробачення", конкурсна пісня дійсно не повинна комерційно поширюватися до 1 вересня 2015 року. Якщо вона потрапила на якусь онлайн-платформу, то спеціальна комісія оцінює, чи можна допустити композицію до конкурсу.

Раніше подібний скандал уже був з учасником українського відбіркового туру для участі в Євробаченні-2016 співаком Андрієм Запорожцем (SunSay). Його пісня, представлена на конкурсі, також раніше виконувалася, і в мережі було відео виконання. Але оргкомітет Євробачення провів експертизу і визнав, що правила порушені не були, оскільки не було офіційного релізу, а аранжування і мова виконання були іншими. У випадку з Джамалою ситуація ідентична, оскільки пісня, виконана рік тому, також виконувалася не англійською, а українською мовою. Офіційний реліз відбувся значно пізніше в рамках визначеного часу.

Як повідомляв "Апостроф", Джамала перемогла в конкурсі Євробачення-2016, залишивши конкурсанта від Росії Сергія Лазарєва на третьому місці. Російські ЗМІ вже не раз намагалися поставити під сумнів її перемогу.