RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Міністр добу ходив повз гори сміття: відомий фотограф розповів про сумний досвід роботи в МЗС України

Український фотограф Олександр Глядєлов розповів про неприємні речі, які іноді можна побачити в українському МЗС.

Про них він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

За словами Глядєлова, в 2015 році він з товаришами організовував фотовиставку "Іловайськ" в міністерстві закордонних справ України. Фотографи доставили фото на місце виставки біля кабінету міністра закордонних справ і розпакували їх. В процесі, утворилася велика купа сміття, яку вони залишили там же, чекаючи, що її незабаром приберуть.

"Практично через добу ми з'являємося, це сміття, як і раніше там, роботи стоять, в дальньому кутку стоїть драбина і якийсь нудьгуючий літній робітник. Ми підходимо: "Ви розвішуєте?" Він так злякано дивиться на нас: "Я не вмію, я вмію тільки подавати", - розповів Глядєлов.

"Ми дзвонимо співробітнику, який нас запросив, дуже хороша людина. Ми говоримо: "12 годин, нікого немає, нічого не висить, тільки драбина і переляканий чоловік". Він каже: "Взагалі-то обід на першу, але, напевно, вони вже пішли обідати". Ми спустилися в кафетерій, попили кави, піднялися, немає нікого ні в годину, ні в два. Ми розуміємо, що для того, щоб виставка відкрилася, нам її самим доведеться вішати. Починаємо цим займатися, а сміття лежить, а міністр туди-сюди ходить повз купи сміття", - продовжив фотограф.

Потім на місці з'явився невідомий, "схожий на боксера в минулому" і "наїхав" на працівників міністерства.

"На одного з них починає йти буром і каже: "Ти уявляєш, як близько твої проблеми?" Тут до нас доходить, що це вони повинні були вішати, і ми чекаємо, що він зараз його почне бити. Цей побілів, затремтів, і вони кинулися нам як би допомагати, але насправді просто заважають, тому що нам вже залишалося відсотків 20 повісити. А з моменту виникнення вербального скандалу з'явилася жінка - очевидно, прибиральниця - з мобільного трубкою. І протягом півтора або двох годин вона повільно носила цей ком сміття по коридору і говорила по телефону. Коли її хтось бачив, вона його брала і робила пару кроків далі, - описав він ситуацію.

"Коли ми запитали, чи міг той чоловік їх побити, нам сказали, що так, він їх б'є іноді. Це Міністерство закордонних справ", - закінчив фотограф.

Читайте повністю інтерв'ю Олександра Глядєлова "Апострофу": "Нехай Путін править ще два терміни і зруйнує цей Карфаген".