RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Українським дітям безкоштовно роздадуть книгу про біткоіни і гаджети

Український письменник Андрій Тужиков написав книгу для підлітків про відеоігри, шоломи віртуальної реальності та біткоїни. Учні з Маріуполю відрецензували майбутню книгу та допомогли з редактурою, а невдовзі "Коротку історію технологій" безкоштовно розповсюдять по бібліотеках та інтернатах сходу України.

Автор говорить, що при написанні книги прагнув зацікавити дітей тим, як влаштовані пристрої, якими вони постійно бавляться. Тужиков зізнається, що найскладніше було спростити подачу складної наукової інформації для пояснення більшості цифрових явищ.

Книга про технології вийде у рамках благодійного проекту ЛакіБукс, що взявся за видання та розповсюдження науково-популярної літератури для підлітків українською мовою. Попередні читання книги учнями Маріупольського ліцею організували члени експертної ради проекту з молодіжної організації "Тінерджайзер". Ініціативні підлітки отримали рукопис і склали свої зауваження, які автор враховував у редактурі.

"Діти просили побачити текст у вже готовій книзі, аби дізнатись як було враховано їхню думку. Також вони не проти були б знову стати рецензентами наступних книг", – розповідає координатор проекту "Тінерджайзер" Лада Нужна.

"Така практика – отримати фідбек від майбутньої аудиторії ще під час написання – неймовірно цінна. Хоч і трапляється нечасто. Підлітки критичні за своєю суттю, і мене дуже надихнуло, що книга їм загалом сподобалась", – каже автор книги Андрій Тужиков.

Автор ілюстрації - Наталка Сойко

"Коротка історія технологій: як зрозуміти свій ґаджет" побачить світ у видавництві "Чорні вівці". Тисяча примірників книги буде безкоштовно передана до дитячих бібліотек східних областей України та низки інтернатів по всій країні.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СуспільствоКультура
Теги: