RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Україна, спасибі: відомий росіянин розбурхав мережу розповіддю про поїздку до Києва

Російський журналіст, продюсер і музикант Ігор Григор'єв подякував Україні за музику і пояснив, чому росіяни дивляться на українську сцену з таким же пієтетом, як і на західну.

Про це він пише на своїй сторінці в Facebook.

По-перше, на думку Григор'єва, українські музиканти, на відміну від російських, не соромляться свого коріння.

"У Onuka, Jamala, DakhaBrakha, у Дорна (не кажучи про ВВ, Океан, Гудзя, Сердючку і інших старих) кричить ідентичність: "Я - український артист, і я пишаюся цим". І справа не в фолку та вишиванках, а в унікальній чарівності нації - від грува у Юко до гармонійних ходів у Онуки і співучого голосоведення Джамали, від ірокеза Дорна до фантасмагоричних шапок ДахиБрахи ", - пише він.

По-друге, російський музикант вважає, що чималу роль у розвитку української музичної сцени зіграв Майдан.

"Всю лабоду, що піднімає бабки на московських корпоративах, українці попросили геть з національного музичного істеблішменту. Добре це чи погано це внутрішня справа українців, але над молодими перестала висіти темна сміттєва хмара, попіл вулкана Ейяфьятлайокудль, під яким ми тут, в Росії, неприкаяно живемо", - відзначає Григор'єв.

По-третє, він також позитивно висловився про українців, які працюють в музичній індустрії: менеджерів, продюсерів і промоутерів.

"Дівчатка і хлопчики, які працюють в українській індустрії, люблять музику безумовно, служать музиці, як дару, усвідомлюють своє місце в ній і, головне, люблять музикантів, з якими працюють. Проблеми залишаються тими ж, що і скрізь. Ставлення інше. Українці працюють на легкому, на веселому. Цю якість в Бразилії називають "джетіньу" - такий метод соціальної навігації, коли будь-яку проблему можна вирішити в обхід штампів, правил і навіть безглуздих законів - з жартами-примовками, пританцьовуючи, підспівуючи", - підкреслює росіянин.

І, врешті-решт, як стверджує Григор'єв: "Україна більш музична країна, ніж Росія в коренях своїх... Рідкісна нація проявила себе в музиці так яскраво і красиво, як українська".

Нагадаємо, читайте про українську музику інтерв'ю "Апострофа" з відомим джазменом Олександром Коганом: Мене кликали до Криму, здогадайтеся, куди вони після цього пішли.