RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Справа для фанатика: відомий художник пояснив, як зробити успішним музей в Адміністрації президента

Облаштуванням унікального музею в колишньому приміщенні Адміністрації президента України на вулиці Банковій у Києві повинен займатися фанатик своєї справи і знавець мистецтва, а не представник бюджетної сфери.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив відомий український художник Олег Тістол.

Він назвав "шикарною" ідею команди президента Володимира Зеленського віддати екс-приміщення АПУ під музей.

"Ідея шикарна. Однак її потрібно довести до розуму, і це може зробити тільки та особа, яка розуміє причинно-наслідкові зв'язки. Якщо проект на Банковій очолить фанатик, то буде супер, якщо бюджетник зі сфери культури - це фатально. Там можна зробити щось унікальне. Головне, щоб це викликало інтерес. Запам'ятовується тільки мистецтво фанатиків, а мотивація бюджетників - робити свою роботу якісно та "як у людей", - заявив він.

Також художник прокоментував появу великої кількості артистів в українській політиці. На його думку, це стало наслідком абсолютно природного процесу десакралізації влади у народу України.

"Поява артистів у владі - це хороший спосіб усунути інституцію президента, тим більше з нашим пострадянським ставленням до цієї посади. Зеленський - явище, яке відбулося абсолютно природним шляхом", - зазначив художник.