RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Вчені розгадали таємницю скіфського воїна з кургану в Сибіру: результат вразив всіх, фото

Археологи з Росії прийшли до висновку, що скіфський воїн з кургану в Сибіру, якого знайшли ще в 1988 році, насправді був дівчиною.

Як пише "Апостроф" , про це повідомляє Science Alert.

Такий висновок вчені зробили після того як виявили геном 2600-літніх скіфських останків, який довів, що це була дівчина 13 років.

Як розповідає археолог Варвара Бусова, дівчинку спочатку прийняли за чоловіка, через те, що поруч з нею знайшли предмети, які найчастіше належать чоловікам: березовий лук, десять стріл, сокиру. Одягнена дівчина була в шубу, сорочку, штани або спідницю. Шуба ймовірно була зроблена з безлічі гризунів, швидше за все, тушканчиків.

Крім цього, як розповідають вчені, за останні років 10, вони виявили приблизно 11 поховань молодих озброєних жінок. Наприклад, були знайдені дві жінки, одна у віці від 40-50 років, яка носила золотий головний убір з декоративними рослинними орнаментами. Інша, у віці 30-35 років, була похована поряд з двома списами і розташована так, як ніби вона їхала на коні.

Як писав "Апостроф", під час проведення земляних робіт в центрі міста Дніпро комунальні служби виявили старовинний глечик з дивним ароматом. В такому глечику молочники носили на продаж молоко. І глечик досі пахне молоком.