RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Колискові з українською душею: бренд Малютка відроджує спадок для майбутніх поколінь

партнерський матеріал

Бренд дитячого харчування "Малютка" випустив альбом з українськими колисковими піснями у сучасній обробці. Десять унікальних співанок збирали у різних куточках країни разом із викладачкою народного співу Вірою Ібрямовою-Сиворакшою.

"Ми шукали колискові в архівах, старих книжках, спілкувалися з фольклористами, які збирали пісні в українських селах. Це не просто альбом для заколисування дитини, це переосмислення нашої історії та культури, можливість по-новому подивитися на те, що, здається, вже давно знаєш. З молоком матері, яка наспівує колискову, дитина переймає не лише поживні елементи, а й настрій, тепло, щирість. Діти — це наше майбутнє, тож маємо плекати українськість змалечку", — кажуть автори проєкту.

До збірки пісень увійшли маловідомі колискові, як-от "Пішла киця по водицю", "Ой, засни, засни, дитино й маленька", "Ой, люлі-люлі, налетіли гулі", "Спи, дитинко, в колисочці й велика рости". Команда проєкту спеціально спілкувалася з дитячими психологами та логопедами, аби зробити колискові максимально корисними та приємними для малечі.

П’ять колискових заспівали українські виконавиці MamaRika та KOLA, ще п’ять — сонграйтерка та бек-вокалістка Катерина Гирман. Проникливий голос співачок дозволив пісням зазвучати інакше, модерно і яскраво.

"Пам’ятаю, як моя мама у дитинстві співала колискові. Тепер я доросла, але хочу передавати їх далі, своєму сину. Цей проєкт особливий для мене, адже ми не просто осучаснюємо пісню, а створюємо традицію, формуємо свою національну ідентичність", — розповідає співачка MamaRika.

"Це вже не перший спільний проєкт з MamaRika, але саме він ще більше об’єднав нас. Дуже чутливі пісні, деякі треки до мурах по шкірі. Сподіваюсь, українським матусям і татам теж сподобаються колискові й вони співатимуть їх своїм донькам та синочкам. Це важливо, знайомити дитину з українською культурою з перших днів життя", — додає виконавиця KOLA.

Послухати нове звучання унікальних українських колискових вже можна у Spotify, YouTube, YouTubeMusic, AppleMusic.