RU  UA  EN

Неділя, 15 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

13 вересня

Всі новини

"Хіт штибу "Жмурок": журналістка дослідила російський треш-серіал, де Дюжев грає Байдена

Російський серіал "Гудбай" з підсанкційним актором Дмитром Дюжевим в головній ролі розповідає про Джо Байдена, який поїхав до Росії, і насправді є пропагандистським продуктом.

Про це написала у своєму огляді на це на сайті "Антоніна" журналістка Лена Чиченіна.

Вона зазначила, що "якби ця історія вийшла років 20 тому, то був би хіт. Штибу якихось "Жмурок", і додала, що "у нас (в Україні) би теж залюбки дивилися", адже серіал йде за сюжетом, що схожий на якісну стрічку "Диктатор" з Сашею Бароном Коеном.

Режисером серіалу став автор теж популярного в Україні свого часу продукту "Інтерни" Євген Невський.

Проте сценарій продукту був "спущений зверху" продюсерами каналу ТНТ, і містить у собі цілий набір пропагандистських штампів – зокрема, про "старече слабоумство" президента США Джо Байдена, зовнішній вигляд Дональда Трампа, тези, що санкції проти Росії нібито зовсім не діють. Також в серіалі присутні явно застарілі жарти про геїв і темношкірих.

"Нам здається, що простим росіянам зайде. Ймовірно, персонажа Фізрука і всю жахливу російську дійсність автори планують демонструвати як кумедно-привабливу і близьку їхнім глядачам — звичайному народу. Що ж, цікаво буде почитати відгуки", - коментує журналістка.

Раніше журналістка поговорила з українськими підлітками про те, чому вони досі слухають російську музику.