RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

24 вересня

23 вересня

Всі новини

Мільйонер з України змусив весь світ слухати його музику

Мультимільйонер і композитор Олексій Шор, що народився в Україні та почав займатися музикою лише після 40 років, змусив весь світ слухати його музику. І попри те, що критики залишали розгромні коментарі про його творчість, відомі музиканти погоджувались виконувати твори Шора.

Про це йдеться у розслідуванні Van Magazine.

В матеріалі зауважують, що сам композитор, здається, з'явився нізвідки. Наразі він залучає найкращих солістів світу до виконання своєї музики - творів, які деякі музиканти і критики називають у кращому випадку аматорськими, а в гіршому - бездушними.

Відомо, що відомому музикантові близько двох років тому зателефонували з пропозицією "просування класичної музики", запропонували вигідний контракт. Усе для того, щоб зіграти сольний концерт із музикою композитора, про якого музикант ніколи не чув. Композитора звали Олексій Шор.

Самому музикантові зовсім не сподобалася музика, яку пропонували виконати, а критики називали цю музику в кращому разі дилетантською. Проте після пошуку в інтернеті він виявив, що Шора грають багато відомих музикантів.

Про самого Шора відомо, що він народився 1970 року під Києвом, 1991-го переїхав до Ізраїлю, а потім до США. Автор іншого розслідування встановив, що його справжнє ім'я - Олексій Володимирович Кононенко

Музикою він почав займатися, коли йому було вже за 40. Його дебют відбувся 2012 року, перший твір називався "Мурка з Одеси: симфонічна пригода". Твір створено за допомогою ізраїльського композитора й аранжувальника Орана Ельдара.

Проте видання згадує, що незалежні критики часто лишали розгромні відгуки: "солодкі банальності", "музика безлика, позбавлена впізнаваного стилю", "у ній немає ні сміливості, ні характеру".

Успіх у кар'єрі Шора вбачають у впливі бізнесмена Костянтина Ішханова. У 2015 році Ішханов організував на Мальті серію концертів із музикою Шора. Відтоді його діяльність нерозривно пов'язана саме з цим композитором. У період з 2014 до 2023 року його організація провела 144 заходи на Мальті, у Великій Британії, Німеччині, Австрії, Італії, Вірменії, США. Майже на кожному з них виконували хоча б один твір Шора.

Автори розслідування переконані, що саме Ішханов стоїть за неймовірним успіхом багатого математика у світі класичної музики - імовірно, з опорою на його гроші.

Раніше "Апостроф" писав, як саме Тарас Тополя свій анонс концерту в Криму.