RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Кличко хотят вывозить мусор в Чернобыль

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) розглядають варіант з вивезення та захоронення відходів, що утворюються після переробки або спалювання сміття, у зону відчуження.

Про це розповів заступник голови КМДА Петро Пантелєєв на громадських зборах про закриття звалища в селі Підгірці Київської області, передає UA1.

За словами заступника Кличка, зараз вивезення відходів в зону відчуження заборонено законом, але ведуться переговори з адміністрацією Чорнобильської зони. Пантелєєв підкреслив, що мова йде тільки про відходи, які залишаються після переробки або спалювання сміття.

Наголошується, що зараз в КМДА немає прямих дозволів на захоронення сміттєвих відходів в Чорнобилі.

Нагадаємо, раніше в ЗМІ писали, що мер Львова Андрій Садовий запропонував створити в зоні відчуження резервний полігон, куди б завозилося сміття з різних областей України. Але пізніше в інтерв'ю "Апострофу" Садовий повідомив, що ідею із сміттєзвалищем у Чорнобильській зоні він не підтримує.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", 95% твердих побутових відходів в Україні відправляють на звалища, в той час як в ЄС це відбувається тільки з 45% сміття.