RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Розкрито подробиці інциденту з обривом ліфта в Києві

У Київській міській державній адміністрації спростували інформацію про те, що в Деснянському районі міста Києва в під'їзді багатоповерхівки на вулиці Бальзака, 6 обірвався ліфт з висоти третього поверху.

Про це йдеться в повідомленні на сайті КМДА.

"Інформуємо, що 1 квітня в житловому будинку на вулиці Бальзака, 6 сталася зупинка пасажирського ліфта з мешканцем всередині. Ліфт перейшов зону точної зупинки, тобто на першому поверсі ліфтова кабіна зупинилася на 15 см нижче норми. Заявка про застряванні ліфта надійшла в 15:58. Екіпаж ліфтової аварійної служби прибув на місце о 16:17 і звільнив жителя з кабіни ліфта ", - відзначають в міськадміністрації.

Факту обриву ліфта не зафіксували.

Також повідомляється, що постраждалих в результаті аварії немає, чоловікові, який знаходився в ліфті в момент поломки, викликали швидку, але госпіталізація не проводилась.

Попередні причини інциденту - збій станції управління і короткочасний перепад напруги. Працівники протиаварійної служби обстежили ліфт, в тому числі ланцюг безпеки і вимикач кінцевих зупинок.

Нагадаємо, в листопаді 2017 року, в Дарницькому районі Києва в житловому будинку з 16 поверху обірвався ліфт, в якому знаходилася 30-річна жінка і 11-річна школярка. Тоді кабіна ліфта пролетіла 10 поверхів, поки не спрацювала система захисту. Жінка отримала забій шийного відділу хребта і струс головного мозку, дитина - забій хребта.