RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Поліція всерйоз зайнялася гучним розгромом табору ромів на Лисій горі в Києві

Поліція відкрила два кримінальних провадження за фактом розгону табору ромів на Лисій горі в Києві після публікації відео, що зафіксувало як певні молоді люди женуть натовп ромів з дітьми, закидаючи їх камінням і розпорошуючи газ з балончиків.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Відзначається, що слідчий відділ Голосіївського управління поліції після проведення першочергової перевірки почав кримінальні провадження за ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії) і ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Відомості занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Підставою для відкриття кримінальних проваджень стало саме опубліковане в мережі відео розгону.

"Працівники поліції почали розслідування і проводять всі необхідні оперативно-розшукові заходи та слідчі дії для встановлення правопорушників. Правоохоронці просять свідків і очевидців інциденту, які перебували на місці події, звернутися в столичну поліцію для дачі показань", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на Лисій горі стояло близько 15 наметів, в кожному з них жило по родині ромів, які приїхали із Закарпаття на заробітки.

За інформацією, яка публікувалася раніше в соціальних мережах, вигнання ромів і спалення табору на Лисій горі в Києві було скоєно 21 квітня членами націоналістичної організації С14.