RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Стали відомі несподівані подробиці спецоперації СБУ з вбивством Бабченка

Не виключено, що спецоперації СБУ по інсценуванню "вбивства" відомого російського журналіста Аркадія Бабченка в дійсності не було.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

"Я телефонував колегам, питав їхню думку, але вони не вірять в таку спецоперацію, - пояснює "Апострофу" екс-співробітник СБУ Іван Ступак. - Кажуть, що задокументували весь ланцюжок від замовника до виконавця, але якщо подивитися оперативне відео, то на ньому видно, що людина рахує долари - і все. У випадку з тим же Володимиром Рубаном матеріалів було набагато більше - і відео, і прослушки - а тут практично нічого. Відразу пригадується історія з Іллею Богдановим (офіцер ФСБ, який перейшов на бік України, - "Апостроф"). З ним була подібна історія: попередили викрадення, задокументовано діяльність російського ГРУ - і нічого. Минуло півтора року, а не названі прізвища підозрюваних, нічого", - говорить він.

Крім того, на думку Ступака, Бабченко птах не настільки високого польоту, щоб стати жертвою для Кремля.

"Він не та людина, яку потрібно усувати. Від його життя чи смерті в Росії глобально нічого не змінюється. Це ж не Скрипаль або Литвиненко, які колишні працівники спецслужб, і їм не вибачають зради", - пояснив колишній співробітник СБУ.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Навіщо "вбили" Аркадія Бабченка: кілька незручних запитань і відповідей.