RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Обшуки у Бережної в Києві: стало відомо, про що вона листувалася з головним дипломатом Путіна

Олена Бережна, мати загиблого колишнього депутата Верховної Ради Ірини Бережної, у якої під час обшуку знайшли лист міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову, вела переписку з ним з приводу російських ув'язнених.

Про це заявила її адвокат, Світлана Новицька.

"Якщо там і було листування з МЗС РФ, то виключно з приводу російських ув'язнених, того ж Євгена Мефедова (громадянин РФ, фігурант у справі "2 травня" в Одесі. - прим. ред.), який міститься в одеському СІЗО вже п'ятий рік", - зазначила вона.

На підтвердження своїх слів, Новицька додала, що її підзахисна є керівником Інституту соціальної політики та правового захисту ім. Ірини Бережної (імені загиблої дочки Олени, - прим. ред.), який ще з 2014 року функціонує як громадська правозахисна організація. Інститут займається справами російських політв'язнів в Україні.

"Я не знаю, принесли вони цей лист чи ні, тому що ні моя підопічна, ні я, по суті, в обшуках не брали участь. З Оленою я ще не розмовляла. Я допускаю, що воно могло бути, тому що листування існує, якщо там було вказано Мефедов або інші громадяни РФ, які сидять в українських СІЗО. Якщо там і були листи, то вони були від інституту, таких листів у неї цілий ящик", - зазначила адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ показала "вилов" в квартирі Бережної після обшуків.