RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Києві підозрюваний у вбивстві утікач здався поліції: опубліковано фото

У п'ятницю, 7 грудня, підозрюваний у вбивстві Андрій Йолкін приїхав вночі до Голосіївського районного суду, з якого втік днем раніше і сам подзвонив в поліцію, щоб його взяли під варту.

Про це повідомляє ТСН.

Йолкін стверджує, що втік із суду в знак протесту проти утримання в СІЗО - напередодні Голосіївський суд Києва ухвалив взяти підозрюваного під варту замість домашнього арешту.

Чоловік стверджує, що тікати не збирався, а лише демонстрував свою незгоду з рішенням, адже мав рішення Європейського суду з прав людини, що він не може міститися в таких умовах протягом більше шести років.

Затриманий називає рішення суду свавіллям і каже, що бігти не збирався, а лише привертав увагу до своєї справи. За втечу порушено ще одну справу. Правоохоронці впевнені, що Йолкін втік би з країни при першій нагоді, однак не зміг втілити цей задум у життя.

Як відомо, Йолкін - колишній працівник міліції Кривого Рогу. За версією слідства, разом з ще двома чоловіками, міліціонером і раніше судимим хлопцем, вони здійснювали викрадення людей і вбивства, щоб заволодіти житлом жертв.

"Жертвами цих злочинів стали троє людей. Вони були здійснені з особливою жорстокістю", - розповіла прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

У 2012 році всіх трьох затримали, з тих пір, поки тривали судові засідання, вони шість років були під вартою. Підозрювані переконували, що до вбивств не причетні, і тікати в разі домашнього арешту не збираються.

Як повідомляв "Апостроф", 6 грудня в Солом'янському районі Києва невідомі розстріляли автомобіль, поліція ввела план-перехоплення "Сирена".