RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Українці сходу і заходу символічно зустрілися на мосту над Збручем: фото

У вівторок, 22 січня, громадськість і політики з усієї України разом з представниками духовенства утворили живий "ланцюг єдності" на мосту над річкою Збруч в рамках святкування Дня Соборності.

Саме тут 100 років тому зустрілися українці сходу і заходу і, вийшовши на центральну площу Підволочиська, зачитали Акт Злуки.

"Для Аграрної Партії цей день є символічним, адже всіх аграріїв України об'єднує земля. У той же час, ми розуміємо, що соборність - це не тільки загальна територія, а й духовну єдність, спільні цінності та ідеали, загальне розуміння того, якого майбутнього ми хочемо для нашої держави", - підкреслив глава Аграрної партії Юрій Крутько, виступаючи перед присутніми.

Політсила влаштувала видовищне і зворушливе дійство: як і 100 років тому, українці з боку Тернопільської області і з боку Хмельницької області, йдучи назустріч один одному, об'єдналися "живим ланцюгом" і заспівали Гімн України.

"Обидві колони зустрілися, символізуючи справжню мету єднання двох берегів єдиної України під квітами волі, боротьби, незламного духу, хліборобського праці і землі", - йдеться в повідомленні на сайті партії.

"Я переконаний, що ми маємо той історичний фундамент, який дозволить нам побудувати успішну, економічно та територіально незалежну Україну. Вважаю, що аграрії як ніхто об’єднують нашу країну", - заявив під час виступу голова Хмельницької облорганізації Аграрної партії Сергій Іващук.

Варто відзначити, що в церемонії взяли участь безліч молодих людей.

"У нашій країні досить молодих патріотів, які вже сьогодні своїм прикладом змінюють Україну на краще. І я щиро пишаюся тим, що Аграрна партія стала тією платформою, яка об'єднує молодих ентузіастів", - зазначила зі сцени голова молодіжного крила партії Ганна Мадей.

Під час урочистостей представники духовенства також провели молитву за Україну.

Також присутні вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих за свободу України під час Революції Переваги, на Сході держави і тих, хто приєднався до становлення єдиної суверенної і незалежної України.

Завершуючи офіційну частину заходу, Крутько разом з однопартійцями випустили в небо білих голубів як символ миру і віри в світле майбутнє.