RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У Києві зловили цинічних шахрайок, які клянчити гроші на лікування: фото і відео

У столиці затримали шахрайок-іноземок, які виманили у старенької пенсіонерки близько 15 тис. гривень.

Про це повідомляє Нацполіція Києва.

Так, шахрайки на орендованому авто під’їхали до потерпілої та запитали, чи може вона вказати їм дорогу до лікарні. Бабуся погодилася і сіла в автомобіль.

Дорогою фігурантки розповідали про важкохворого родича, якому терміново потрібно було провести дороговартісну операцію. Але грошей у них не вистачало і позичити не мали в кого, оскільки вони не місцеві. Тоді одна зі зловмисниць поцікавилася, чи не змогла б пасажирка допомогти їм матеріально, і пообіцяла, що залишать бабусі свої документи як гарантію повернення коштів.

Чуйна киянка не змогла залишити жінок у "скрутній" ситуації та погодилася позичити їм гроші. Пенсіонерка віддала шахраям усі кошти, які зберігала вдома – майже 15 тисяч гривень. А зловмисниці передали бабусі папку зі своїми документами та, подякувавши за допомогу, нібито поїхали у лікарню. Коли ж киянка заглянула у папку, виявила там лише чисті аркуші паперу.

Пенсіонерка відразу ж зателефонувала в поліцію та повідомила, що її ошукали.

Фігуранток затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відомо, що затриманим жінкам – 50 та 53 роки, вони є громадянками однієї із європейських держав і на територію України в’їхали на початку року.

"За попередніми даними, крім Києва, зловмисниці орудували також в двох обласних центрах Західної України, тож перевіряється інформація про їх причетність щонайменше до чотирьох аналогічних злочинів", - заявили в поліції.

Слідчі повідомили жінкам про підозру за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі в суді вирішується питання про обрання запобіжного заходу фігуранткам. За скоєне їм загрожує до трьох років ув’язнення.

Як повідомляв "Апостроф", поліція затримала в столиці жінку, яка підливала чоловікам снодійне у алкогольні напої та обкрадала їх.