RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Інженер пояснив, якого "сюрпризу" чекати киянам від будівельників Шулявського моста

У зв’язку із реконструкцією Шулявського моста, яка має розпочатися 16 березня, киянам доведеться витрачати на дорогу (на роботу/додому) вдвічі або навіть втричі більше часу.

Про це повідомив інженер, експерт із питань транспорту Віктор Петрук, передає "Обозреватель".

"Глобального транспортного колапсу не трапиться. Місто має розгалужену мережу, якщо перекриваємо щось важливе, трафік перерозподіляється. Але люди будуть витрачати не 40 хвилин, щоб потрапити на роботу, а півтори-дві години. Трафік на Шулявці перерозподілиться, тому що йому нема куди подітися, а їхати на роботу треба. Буде завантажена Лук'янівка, завантажена Чорновола, Повітрофлотський шляхопровід. Буде завантажений Індустріальний шляхопровід", – заявив експерт.

За його словами, перезавантаження прилеглих до Шулявки транспортних вузлів за відсутності дублерів з адекватною пропускною спроможністю "призведе до того, що люди щодня витрачатимуть на десятки хвилин довше, щоб потрапити на роботу і приїхати з роботи".

Також Петрук висловив переконання, що нинішній проект реконструкції дорожньої розв'язки не зможе вирішити транспортні проблеми.

"Те, що зараз будується – фактично відновлення існуючого шляхопроводу. Він буде розібраний і на його місці буде зібраний абсолютно такий самий, тільки додасться по одній смузі руху на самому шляхопроводі. Це жодним чином не вирішить транспортних проблем на Шулявці. Зберігається схема чотирилисник. Цивілізовані міста світу відмовляються від чотирилисника, реконструюючи їх у транспортні розв'язки інших конфігурацій. Ми навпаки будуємо чотирилисник", – заявив інженер.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у Києві планують провести повну реконструкцію дорожньої розв'язки біля станції метро "Шулявська", астарий Шулявський міст буде знесено.