RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Києві б'ють на сполох через катастрофу на відомому озері: моторошне відео

На Русанівському озері в Києві стався масовий мор риби. На берег викинуло понад 200 мертвих туш товстолобика і коропа, які почали гнити і смердіти.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

"Зараз йдуть замори в невеликих водоймах, маловодний рік, малий снігозапас, знижений рівень грунтових вод. Якщо їх недостатньо, концентрація хімічних елементів може бути підвищена, недостатньо кисню у воді", - прокоментував ситуацію начальник відділу охорони навколишнього середовища КП "Плесо" Костянтин Мовчан.

Прибулі на місце екологи взяли на експертизу проби води, щоб встановити точну причину загибелі. При цьому активісти вважають, що до загибелі риби можуть бути причетні будівельники, які поруч зводять міст.

"Мені 40 років, за своє життя я таке спостерігаю вперше, кажуть, задуха, риба задихнулася. За більш сильних морозів і більш товстого льоду такого ніколи не було. Вони зі своїми цементними добавками, хімія, бетон - це все потрапило в котлован, і вони звідти відкачують воду, звідки стільки дохлої риби", - сказав місцевий житель Станіслав Яблонський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що з початку року на кримському узбережжі знайшли 10 трупів дельфінів всіх трьох видів, що мешкають в Чорному і Азовському морях.