RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Києві оголосили про масштабну заміну тепломережі: коли почнеться ремонт

У суботу, 6 квітня, відразу після завершення опалювального сезону в Києві, КП "Київтеплоенерго" почне масштабний ремонт тепломереж.

Про це повідомляє офіційний портал Києва з посиланням на головного інженера «Київські теплові мережі» КП "Київтеплоенерго" Юрія Паливоду.

Так, перекладку розподільних і магістральних трубопроводів планують здійснити на 120 об'єктах. Ремонтна програма охопить всі райони міста Києва.

Найбільш активна робота буде здійснюватися на Троєщині, Борщагівці, Оболоні, де комунікації більше зношені і кількість аварій дуже висока.

"У цьому році для перекладки ми застосуємо нові надійні технології, які допоможуть зменшити тепловтрати, продовжити термін експлуатації мереж і підвищити надійність послуг, що надаються. Для подачі централізованого опалення будемо використовувати труби з попередньою ізоляцією, гідроізоляцією і аварійною сигналізацією. В майбутньому це значно полегшить пошук пошкоджень в мережах і забезпечить скорочення часу ремонту. А для подачі гарячого водопостачання - гнучкі, легкі і стійкі до перепадів температур і тиску полімерні трубопроводи. Саме завдяки цьому одна бригада з 4 чоловік, без використання зварювальної та спецтехніки, забезпечує прокладку до 400 м трубопроводів в зміну. Загалом КП "Київтеплоенерго" планує замінити близько 130 км тепломереж", - зазначив інженер.

Відзначається, що гарантійний термін експлуатації встановлюються труб - не менше 30-40 років. Саме протягом цього часу трубопроводи зберігають низький коефіцієнт теплопровідності, що знизить тепловтрати і забезпечить надійність теплопостачання, а також зменшить кількість аварій.