RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Це знищення: в Києві вчителі влаштували мітинг під стінами Ради, ексклюзивні фото

У вівторок, 29 жовтня, під стінами Верховної Ради України мітингували тисячі вчителів, які виступають проти нового законопроекту, ініційованого представниками партії "Голос".

Ексклюзивні фото з мітингу публікує власний кореспондент "Апострофа" Олександр Гончаров.

Близько 13:00 педагоги і працівники сфери освіти зібралися на Майдані Незалежності і натовпом попрямували Хрещатиком і вулицею Грушевського до Верховної Ради.

Відзначимо, що учасники протесту тримали в руках плакати з емоційними гаслами, що говорять про знищення педагогічної сфери.

Нагадаємо, в Раді розглядають законопроект "Про загальну середню освіту". Так, згідно йому, вчителі повинні будуть відпрацьовувати по 40 годин на тиждень.

Крім того, планується скасувати надбавки за класне керівництво, перевірку навчальних робіт, завідування навчальними майстернями, кабінетами, спортивними залами, за обслуговування комп'ютерної техніки і за проведення позакласної роботи з фізичного виховання учнів, завідування бібліотеками, роботу з бібліотечним фондом підручників, підвищення ставки заробітної плати за педагогічне звання "старший учитель".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві ошукані інвестори влаштували пікет.