RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Створений нами кадастр зробив аудит забудови в Києві прозорим - Вавриш

Девелопер і екс-чиновник Андрій Вавриш заявив, що під час роботи на державній службі в КМДА їм був створений відкритий реєстр київських забудов - Містобудівний кадастр, який і зараз є важливим інструментом для прозорого аудиту забудови міста.

Про це він сказав в інтерв'ю BIHUS info.

"Якби я не створив Містобудівний кадастр - а це я його створював, до цього його не існувало, - зараз би ви не бачили ні статутної документації, ні генеральних планів, у вас би сюжетів було на 90% менше. А так, завдяки Містобудівному кадастру, а також сайту моніторингу забудови, а це теж моя робота, ви зараз маєте підстави для сюжетів і у вас купа викривальних матеріалів", - сказав девелопер журналістам.

Він додав, що, працюючи чиновником Київської міської держадміністрації, розумів, що завдяки створеному кадастру інформація про незаконні столичні забудови стане доступною широкому загалу.

"Це була моя робота, і я розумів, що відкриваю ящик Пандори до абсолютного оповіщення великим колом осіб, в тому числі розслідувачів. Це зараз по всій країні всі грають у відкритість, а коли я створював цей кадастр, не було навіть вимоги такої. Тому до результатів моєї роботи можете ставитися як завгодно, але зараз мене ніхто не звинувачує в тому, що було мало зроблено за часи, коли я там працював", - підкреслив екс-чиновник.

Відповідаючи на питання журналістів щодо звільнення з Департаменту містобудування та архітектури, Вавриш заявив, що цей скандал виник через членів Містобудівної ради, яким, на його думку, "перекрили корупційні канали".

"Існує така історія, яка називається Містобудівна рада. У них було багато "сивочолих" фахівців, які очолюють і зараз Союз архітекторів, в тому числі міський. Ці фахівці свої замовлення отримували не завдяки тому, що показували високий професійний рівень роботи, а завдяки тому, що без них пройти через Містобудівну раду і отримати погодження було неможливо. І їх відрізали від цієї "годівниці". Коли довелося вийти на ринок і конкурувати з молодими і талановитими, коли вони зрозуміли, що можливості конкурувати, крім як впливати на результат діяльності Містобудівної ради, у них немає, вони повстали", - підсумував Андрій Вавриш.