RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

З'явилися деталі затримання ватажка ІДІЛ під Києвом

З'явилися цікаві деталі затримання одного з керівників терористичної організації "Ісламська держава".

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на LIGA.net.

Виявляється, СБУ останні півроку розробляла і вела Аль Бара Шишані (справжнє ім'я - Цезар Тохосашвілі) - підозрюваного в терористичній діяльності як командира бойовиків "Ісламської держави".

Тохосашвілі затримали 12 листопада на Київщині в приватному будинку. "Ми півроку вели його і розробляли", - розповідають в Службі безпеки.

Як відзначають в СБУ, Центральне розвідувальне управління (США) підключили в роботу "в останні два місяці" перед затриманням. Також до операції підключили Міністерство внутрішніх справ Грузії - Тохосашвілі громадянин цієї країни.

У четвер, 14 листопада, Шевченківський суд Києва обрав Тохосашвілі запобіжний захід у вигляді арешту.

Відзначимо, Тохосашвілі відомий також під ім'ям Леван, уродженець Панкісі (Панкіська ущелина, Грузія). Як писали ЗМІ, поїхав воювати в Сирії в 2012 або в 2013 році. Спочатку - на боці опозиції президента Асада, потім - у складі "чеченської бригади", а пізніше став членом ІГ. Причому в складі ІГ воював під керівництвом односельця - "міністра війни" ІГ Тархана Батірашвілі (Умар аш-Шішанов).

Найближчим часом підозрюваного в терористичній діяльності передадуть правоохоронним органам Грузії.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що співробітники Служби безпеки України блокували канал збуту зброї та боєприпасів, організований терористами "Ісламської держави" в Києві.