RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Прокуратура взялася за справу загиблої в київській лікарні 2-річної дитини

Лікаря київської лікарні, на прийомі у якого страшною смертю загинув 2-річний Максим Мигович, можуть притягнути до кримінальної відповідальності.

Про це повідомили у Київській місцевій прокуратурі №5.

Факт смерті 2-річної дитини розслідується за ч. 2 ст. 140 КК України - неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому. Створено групу процесуальних керівників, до складу якої включено ювенального прокурора. Також призначено судово-медичну експертизу. Вона має встановити точну причину смерті дитини.

Нагадаємо, що 4 лютого 2020 року Максим бавився з іграшкою та проковтнув дрібну деталь - ногу ляльки. З підозрою на стороннє тіло у стравоході дитину в лікарню доправила "швидка". Там 5 лютого лікар провів гастроскопію. Під час введення зонду стравохід і глотка розірвалися, дитина захлинулася власною кров'ю. Відновити роботу серця не вдалося.

Як писав "Апостроф" раніше, у Чернівцях стався гучний скандал з 31-річною жінкою, яка піде під суд за злісне невиконання батьківських обов'язків. Через її дії ледь не померла дитина.